Duits-Nederlandse Advocatenvereniging

De Duits-Nederlandse Advocatenvereniging is een actieve vereniging van circa 300 advocaten en andere juristen uit Nederland en Duitsland. De vereniging beoogt de kennis van het respectievelijke andere rechtssysteem over te brengen en de vakinhoudelijke uitwisseling te bevorderen.

Daarnaast bieden wij een netwerk waarin wij onderling samenwerken, nieuwe contacten leggen, elkaar verbinden en ervaringen uitwisselen. De praktijk van de advocatuur staat centraal en de vereniging ziet zichzelf als een netwerk van advocaten voor advocaten.

De vereniging organiseert twee keer per jaar een seminar, afwisselend in Duitsland en in Nederland. Onze seminars vinden altijd plaats op bijzondere locaties, zodat we daarmee het vakinhoudelijk-nuttige met het aangename verbinden. Zo hebben de afgelopen seminars bijvoorbeeld in Burgers’ Zoo Arnhem, in Museum Küppersmühle in Duisburg, in het Spoorweg Museum Utrecht, in Brouwerij Zum Schlüssel in Düsseldorf en in het Schloss Münster plaatsgevonden.

De vereniging is in 1996 opgericht. In 2016 hebben wij met zo’n 100 collega’s ons 20-jarig bestaan gevierd met een lustrumseminar en een jubileumfeest in Schloss Krickenbeck in Nettetal.  

Statuten

In de ledenvergadering op 16 september 2022 is het volgende bestuur gekozen:

Ute Acker
Helex Advocaten & Rechtsanwälte
Stationsplein 45
3013 AK Rotterdam

Arjen Westerdijk
KienhuisHoving advocaten en notarissen
Pantheon 25
7521 PR Enschede

Regine Nuckel
Zöllner & Zöllner
Freiheitsstraße 15
59795 Arnsberg

Anton Bouwmeister
De Kempenaer Advocaten
Groningensingel 1
6835 EA Arnhem

Alexander Sanio
Heisterborg International Rechtsanwaltsgesellschaft mbH
An de Bleeke 1
48703 Stadtlohn